Plaatsen voor geweldig fietsen

Er zijn in en rondom Nunspeet enorm veel fietsroutes. De verschillende fietsroutes hebben allemaal andere afstanden. Als je dus een beginner bent, dan raad ik je niet aan om te kiezen voor de langere fietsroutes. Je kunt je ideale fietsroute ook baseren op een bepaald thema. Denk bijvoorbeeld aan een natuurlijke fietsroute. Zoals de naam doet vermoeden, kun je bij dergelijke fietsroutes genieten van de natuur om je heen. Ik ben dol op natuurlijke fietsroutes, omdat ik het ook leuk vind om natuurfoto’s te maken. Je kunt echter ook kiezen voor culturele fietsroutes, fietsroutes langs specifieke dorpen, historische fietsroutes en landelijke fietsroutes.

Mijn lievelingsfietsroutes in en rondom Nunspeet

Als je aan mij vraagt voor welke fietsroute je het liefst kunt kiezen in en rondom Nunspeet, dan zal ik je sowieso een natuurroute aanbevelen. Mijn ultieme lievelingsroute is de fietsroute waar je de Veluwe beter leert kennen. Deze fietsroute is wat aan de lange kant, maar is het uitproberen zeker waard. Het gaat namelijk om een fietsroute van 65 kilometer. Je gaat door Nunspeet, Elspeet, Hoog Soeren en Vierhouten. Tijdens het fietsen zie je veel natuur, prachtige dorpen en enkele historische aspecten van de dorpen. De natuur is een belangrijk onderdeel van deze fietsroute, omdat je onderweg eeuwenoude bossen tegenkomt. Prachtig gewoon!

Als ik minder tijd heb, dan kies ik uiteraard voor een kortere fietsroute. Denk hierbij aan een rondje langs Veluwemeer Zuid. Ook bij deze fietsroute door Harderwijk en Nunspeet kom je veel natuur tegen. Het prachtige van deze route van 28 kilometer is echter dat je langs het water van het Veluwemeer fietst. Stop dus langs de kant om de pracht van het meer te bewonderen en wellicht vast te leggen met je camera. Er is bovendien een aquaduct waar het verkeer onder doorgaat, dus je ziet ook een mooi samenspel van verkeer en schepen.

Een andere aanbevolen fietsroute

Als je dol bent op afwisseling, dan raad ik je aan om eens een van de fiets gerelateerde slotspelletjes te spelen of de fietsroute over de Noord-Veluwe te nemen. Deze fietsroute brengt gedeelten van de stad met zich mee, maar je kunt ook genieten van uitgestrekte heidevelden, authentiek boerengebied en rustiek bos. Hoewel dit niet de langste fietsroute in en rondom Nunspeet is, is het ook het proberen waard. De fietsroute heeft een lengte van 31 kilometer en duurt ongeveer 2 uur en 10 minuten. Je komt in je fietstocht meer te weten over Nunspeet, Harderwijk en Vierhouten. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige historische gebouwen in Harderwijk. Je kunt in deze gemeente ook muurschilderingen bekijken uit de zestiende eeuw. Het doet er niet toe voor welke fietsroute je kiest, want alle fietsrouten in en rondom Nunspeet zijn het proberen waard!