Bezienswaardigheden in Nunspeet

Ik weet niet of ik het in over de blog over heb gehad, maar Nunspeet is een gemeente in Gelderland. Nunspeet ligt in de Veluwe om precies te zijn en staat bekend om haar schitterende natuur. Het is dan ook niet zomaar dat veel Nederlanders hier graag hun vakantie doorbrengen om bijvoorbeeld te fietsen. Wil je meer weten over Nunspeet en wat je er zoals kunt doen, lees dan vooral verder.

Op vakantie in Nunspeet

Nunspeet heeft ongeveer 27.000 inwoners en is erg geliefd onder binnenlandse en buitenlandse inwoners. Het is de wonderschone natuur van de Veluwe die keer op keer de harten van bezoekers verovert. Je vindt hier mooie zandverstuivingen, uitstrekte heidevlakten met schaapskooien en wilde dieren. Liefhebber van buitenactiviteiten kunnen hier hun hart ophalen, want Nunspeet en omstreken leent zich uitstekend voor het maken van lange wandel- en fietstochten. Daarnaast zijn er talloze andere charismatische dorpen en steden in de buurt om een dag te bezoeken als je in Nunspeet verblijft.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Nunspeet is een gezellige plaats met een gezellig winkelcentrum. Je kunt hier prima winkelen en heerlijk eten. Maar als je in Nunspeet bent, moet je meer willen dan alleen eten en winkelen. Een van de zaken die je moet bezoeken, is het Noord-Veluws museum met kunstwerken van historische bewoners van Nunspeet. Een dag in de natuur mag ook zeker niet ontbreken. Je start een mooie wandelroute vanuit het transferium met bezoekerscentrum. Wandel je liever niet, maar wil je toch van de mooie omgeving genieten, dan stap je bij het transferium in het toeristische treintje. Een fantastische belevenis voor jong en oud is een bezoek aan de kijktuinen in Nunspeet. De bloemen doen je in een paradijs wanen. Voor de jonge bezoekers is het blotevoeten pad een groot avontuur waarbij iedere zintuig wordt geprikkeld. Sluit het bezoek af met dolen in het maïsdoolhof en een bezoek aan de bijentuin. Omdat Nunspeet en omgeving zo intens mooi is, kun je dit op verschillende manieren verkennen. Een verkenningstocht te voet of op de fiets is toch wel een van de mooiste manieren. Heb je geen fiets meegenomen, dan kun je praktisch op iedere straathoek een fiets huren. Een aanrader is het om een picknickmand te vullen en mee te nemen. Onderweg een kleedje uitgooien en onder het genot van een hapje en een drankje geniet je van de natuur in vol ornaat.